etimektatlisi.gen.tr
Etimek Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Jöleli Etimek Tatlısı

Jöleli etimek tatlısı,  etimek ekmekelrin fırınlandıktan sonra dilimlenerek tekrar fırınlanması sonucu elde edilir. Etimek lezzet olarak neredeyse herşeyle tat uyumu sağlayabilen bir yiyecektir. O nedenle birden fazla kullanım alanları vardır. İster sabah kahvaltılarında üzerine krem peynir, reçel sürerek ister bu tarifte olduğu gibi tatlı yapımında kullanılabilir. Etimek bu tarifte tatlının bir nevi hamurunu oluşturur. Mutfaklarda yaygın olarak yapılan jöleli etimek tatlısının yapımı oldukça basittir. Çayın ve kahvenin yanında aperatif olarak rahatlıkla servis yapılabilir. 

Jöleli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet tuzsuz etimek

Şerbeti İçin

  • 3 yemek kaşığı reçel (istenilen aromada tercih edilebilir)
  • 1,5 su bardağı kaynamış su
  • 1 çay bardağı toz şeker

Muhallebisi İçin

  • 4,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin

  • 1 paket hazır jöle (istenilen aromada tercih edilebilir)
  • 2,5 çay bardağı kaynamış su 
  • 2,5 çay bardağı soğuk su

Süslemesi İçin

  • Hindistan cevizi

Jöleli Etimek Tatlısı Hazırlanışı


Jöleli etimek tatlısı tarifi için öncelikli olarak muhallebi hazırlığı yapılır. Bunun için derin bir tencereye un, süt, mısır nişastası, toz şeker konulur. Tüm malzemeler orta ateşte çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Muhallebi kaynama noktasına geldiğinde ocağın altı kısılır. Muhallebi pürüzsüz bir kıvam aldığında tencere ocaktan alınır. Muhallebi sıcaklığını korurken içerisine  tereyağı ve vanilya ilave edilir.

Jöleli Etimek Tatlısı

Tel çırpıcıyla hızlı bir şekilde karıştırılarak tereyağının erimesi sağlanır. Daha sonra muhallebi ılınması için oda sıcaklığında bir müddet bekletilir. Muhallebi soğurken jöleli etimek tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için derin bir kasede kaynamış su, reçel ve toz şeker iyice karıştırılır. Reçel olarak genellikle vişne aroması kullanılması tavsiye edilir. Toz şeker iyice eriyinceye kadar şerbet karıştırılmaya devam edilir. Şerbet hazırlandıktan sonra  jöleli etimek tatlısının hazırlanacağı borcamın tabanına etimekler tek kat halinde ve aralarında boşluk kalmayacak şekilde yan yana dizilir. Hazırlanan şerbet kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine dökülür. Buradaki en önemli püf noktası etimeklerin şerbeti tamamen çekerek yumuşamasıdır. Aksi takdirde etimeklerin kıtır kalması tatlının tadını bozacaktır. Etimekler şerbeti çektikten sonra üzerine yine kepçe yardımıyla muhallebi dökülür. Muhallebinin düz olması için üzeri spatula yardımıyla düzeltilir. Son olarak jöle hazırlığına geçilir. Tatlının şerbeti için vişne reçeli kullanıldıysa jölede de aynı tadı yakalamak için vişne aromalı jöle kullanılmalıdır. Derin bir kaseye hazır jöle tozu, kaynamış su ve soğuk su ilave edilerek yavaş hareketlerle karıştırılmaya başlanır. Hazırlanan vişneli jöle muhallebinin üzerine dökülür. Jöle döküldüğü kabın şeklini hemen aldığı için bu esnada çok dikkatli ve hızlı olunmalıdır. Jölenin kıvam bulması için tatlı yaklaşık yarım saat kadar oda sıcaklığında bekletilerek daha sonra soğuması için buzdolabına kaldırılır. Jöle gerekli kıvamı yakaladığında etimek tatlısı buzdolabından çıkarılır. İstenilen şekillerde dilimlenerek servis tabağına alınan jöleli etimek tatlısı üzerine biraz Hindistan cevizi serpilerek sunum yapılır.  


Afiyet Olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 18.08.2016 12:52:31

Jöleli Etimek Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Jöleli Etimek Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etimek

"Etimek" Özel olarak hazırlanmış tuzsuz hazır kızarmış ekmek çeşididir. Genellikle  diyet yapanlar da tercih ederler. Çeşitli şekillerde de malzeme olarak kullanabiliriz. Oldukça hafif ve hazmı kolaydır.  Şimdi etimek ile nele...

Etimek Tatlısı Krem Şantili

Etimek Tatlısı Krem Şantili; Etimek, kızarmış çıtır çıtır dilimlenmiş kuru ekmektir. Etimeğin normal,tuzsuz,form ve bebekler için bir çok vitamini içinde barındıran çeşitleri vardır.  Genelde bebekler ve rejim yapanlar tarafından...

Etimek Tatlısı Tavuk Göğsü

Etimek tatlısı tavuk göğsü; Tam yaz tatlısı olan bu lezzet, hem farklı, hemde güzel lezzetlerinden bir tanesidir. Tatlı türleri içerisinde özellikle tercih edilen bu hafif tatlı hem yapması kolay hemde eğlenceli bir tatlı tarifidi...

Etimek Tatlısı Pudingli

Etimek Tatlısı Pudingli, etimek tatlısı hafif olması nedeniyle hemen herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Tarifte kakaolu puding kullanılmıştır. Fakat tercihe göre istenilen aromada pudingler de  tercih edilebilir. Pudi...

Vişne Soslu Etimek Tatlısı

Vişne Soslu Etimek Tatlısı, Vişneli etimek tatlısını yaparken eğer buzluğunuzda önceden saklamış olduğunuz vişneniz yoksa alternatif olarak vişne sosu da kullanabilirsiniz. Ayrıca bu tatlıyı kakaolu veya havuçlu da deneyebilirsini...

Etimek Muhallebisi

Etimek Muhallebisi, etimek Muhallebisi sevilen muhallebi türlerinden biridir. Etimek tatlısı üzerinde kullanıldığı gibi kupta servis edilerek de tüketilebilir. Sevilen hafif bir muhallebi türüdür. Hafif sütlü bir lezzet olan bu mu...

Etimek Tatlısı Muhallebili

Etimek Tatlısı Muhallebili, Bu tatlı tarifini yapmak oldukça pratik ama tadı damaktan hiç gitmeyecek kadar da müthiştir. Haberli yada habersiz çat kapı gelen misafirleriniz için yapabileceğiniz en kolay ve en lezzetli tatlı tarifl...

Etimek Tatlısı Karamelli

Etimek tatlısı karamelli hızlı şekilde tatlı yapmak isteyenlerin tercih ettikleri bir tatlıdır. Çok kolay ve lezzetli bir tatlı türü olarak karşımıza çıkan bu tarifte dilerseniz şeker oranını biraz azaltarak daha hafif bir tatlı y...

Kabaklı Etimek Tatlısı

Kabaklı etimek tatlısı; Etimek çocukluktan beri sevdiğim bisküviler arasındadır. Etimek ile yapılan bir çok hafif tatlıyı da çok severim o yüzdende bugün sizlere yine güzel bir etimek tatlısı tarifi vereceğim. Umarım sizde benim g...

Labneli Etimek Tatlısı

Labneli Etimek Tatlısı, Etimek tatlısının daha önce bir çok tarifi denenmiştir. Fakat bu tarif diğerlerine bakarak daha etkili ve hafif. Bu kez tramisudan yola çıkarak labne ve krema karışımına yumurtada ekliyoruz. Krem şanti sevm...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Etimek Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017