etimektatlisi.gen.tr
Etimek Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Oktay Usta Etimek Tatlısı

Oktay Usta Etimek Tatlısı, hem mükemmel lezzeti hem de şahane sunumundan dolayı pek çok hanımın tarif defterinde ilk sıralarda yer almaktadır. Etimek tatlısının muhteşem lezzetini yakalamak için yapılması gereken birkaç püf noktasını sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk önerimiz ise etimeklerin üzerine kesinlikle kaynamakta olan sıcak şerbeti kaynar kaynar dökmeyin. Ocaktan alınan ve şerbetin ilk sıcaklığının çıkması için yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar bekletilmesi gerekir. Aksi halde kaynar olarak dökülen şerbet etimeklerin yumuşayarak hamurlaşmasına neden olacaktır. Bu istenmeyen durumda hem etimek tatlısının lezzetini en aza indirecek hem de etimeklerin üzerine üst harcı sürerken parçalanarak dağılmasına neden olacaktır. Bunların yanı sıra hazırlanmış sıcak muhallebiyi, önceden şerbetlenmiş etimeklere gezdirerek döktükten sonra muhallebi iyice soğumadan soğuk sütle hazırlanan krem şantiyi kesinlikle sürmeyin. Çünkü sıcak sıcak olarak sürülmesi gereken muhallebinin üzerine sürülen krem şanti eriyecek ve hiç de hoş olmayan bir görüntü meydana gelecektir. Ayrıca diğer tatlı ve keklerde de olduğu gibi etimek tatlısında da vanilyanın 1 paket yerine kesinlikle 2 paket kullanılması gerektiğini belirtmek istedim. Nedeni ise hazırlanan tatlı veya kekin aroması ve lezzeti daha belirgin olacaktır. Bunların yanı sıra önemli bir noktada vanilyayı ocakta kaynayan muhallebinin üzerine kesinlikle eklemeyip muhallebi ateşten alındıktan sonra ilave ederek iyice karıştırın.

Oktay Usta Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Tabanı İçin

  • 1 paket tuzsuz etimek

Muhallebisi İçin

  • 1 lt süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı kadar buğday nişastası
  • 1 çorba kaşığı kadar tereyağı
  • 2 paket şekerli vanilya

Krem Şantisi İçin

  • 1 paket beyaz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Şerbeti İçin
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

Üzeri İçin

  • Yeşil fıstık, dövülmüş ceviz içi, fındık veya damla çikolata

Oktay Usta Etimek Tatlısı Hazırlanışı

Etimek tatlımızın hazırlığına ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlayalım.

Oktay Usta Etimek Tatlısı

Uygun bir tencereye 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su ve 1 dilim limon suyu ilave ettikten sonra tencereyi ocağa koyarak şerbet kaynayarak kıvam alıncaya kadar kaynattıktan sonra tatlımızın şerbetini ocaktan alarak ılıması için 10-15 dakika kadar beklemeye bırakalım. Verilen sürenin sonunda cam dikdörtgen bir fırın tepsisine etimekleri yan yana döşedikten sonra ılıyan şerbeti etimeklerin üzerine bir çorba kepçesi yardımıyla eşit olarak gezdirerek dökelim. Ardından etimekler dökülen şerbeti çekerken bizde tatlımızın muhallebisini hazırlayalım.

Uygun bir tencereye  ilk olarak 1 litre sütü ilave ederek üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyerek tencereyi ocağa koyalım. Süt ve şeker karışımını bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım. Isınarak sütün içinde eriyen şekerin üzerine öncelikle 2 çorba kaşığı buğday nişastasını ekledikten sonra üzerine 5 yemek kaşığı dolusu elenmiş un ilave ettikten sonra un ve nişastanın topak topak olmaması için karışımı hızlıca karıştıralım. Sürekli karıştırılarak koyulaşıp kıvam alan muhallebinin üzerine 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek erimesini sağlayalım. Muhallebinin içinde tereyağı eridikten sonra tencereyi ocaktan aldıktan sonra üzerine 2 adet vanilyayı ilave ederek hızlı hareketlerle karıştıralım.

Daha sonra ocaklar aldığımız muhallebiyi şerbetlenmiş etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde dökerek üzerini bir spatula yardımıyla düzledikten sonra muhallebinin soğuması için bekletelim. Bizde bu sırada etimek tatlımızın krem şantisini hazırlamak için çukur bir kabın içine bir su bardağı soğuk süt ve bir paket beyaz krem şantiyi ilave ederek bir mikser yardımıyla çırparak şantinin kıvam alarak koyulaşmasını sağladıktan sonra 1 saat kadar buzdolabına koyarak samtinin iyice soğumasını bekleyelim. Ardından buzdolabından çıkarttığımız krem şantiyi üzerine muhallebi sürülmüş etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayarak sürelim. Tüm aşamaları tamamlanan tatlımızı buzdolabına beklettikten sonra servis yapacağımız zaman dolaptan alıp dilimledikten sonra üzerine yeşil fıstık, dövülmüş ceviz içi, fındık veya damla çikolata ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 11.11.2014 02:23:19

Oktay Usta Etimek Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Oktay Usta Etimek Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etimek

"Etimek" Özel olarak hazırlanmış tuzsuz hazır kızarmış ekmek çeşididir. Genellikle  diyet yapanlar da tercih ederler. Çeşitli şekillerde de malzeme olarak kullanabiliriz. Oldukça hafif ve hazmı kolaydır.  Şimdi etimek ile nele...

Etimek Tatlısı Krem Şantili

Etimek Tatlısı Krem Şantili; Etimek, kızarmış çıtır çıtır dilimlenmiş kuru ekmektir. Etimeğin normal,tuzsuz,form ve bebekler için bir çok vitamini içinde barındıran çeşitleri vardır.  Genelde bebekler ve rejim yapanlar tarafından...

Etimek Tatlısı Tavuk Göğsü

Etimek tatlısı tavuk göğsü; Tam yaz tatlısı olan bu lezzet, hem farklı, hemde güzel lezzetlerinden bir tanesidir. Tatlı türleri içerisinde özellikle tercih edilen bu hafif tatlı hem yapması kolay hemde eğlenceli bir tatlı tarifidi...

Etimek Tatlısı Pudingli

Etimek Tatlısı Pudingli, etimek tatlısı hafif olması nedeniyle hemen herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Tarifte kakaolu puding kullanılmıştır. Fakat tercihe göre istenilen aromada pudingler de  tercih edilebilir. Pudi...

Vişne Soslu Etimek Tatlısı

Vişne Soslu Etimek Tatlısı, Vişneli etimek tatlısını yaparken eğer buzluğunuzda önceden saklamış olduğunuz vişneniz yoksa alternatif olarak vişne sosu da kullanabilirsiniz. Ayrıca bu tatlıyı kakaolu veya havuçlu da deneyebilirsini...

Etimek Muhallebisi

Etimek Muhallebisi, etimek Muhallebisi sevilen muhallebi türlerinden biridir. Etimek tatlısı üzerinde kullanıldığı gibi kupta servis edilerek de tüketilebilir. Sevilen hafif bir muhallebi türüdür. Hafif sütlü bir lezzet olan bu mu...

Etimek Tatlısı Muhallebili

Etimek Tatlısı Muhallebili, Bu tatlı tarifini yapmak oldukça pratik ama tadı damaktan hiç gitmeyecek kadar da müthiştir. Haberli yada habersiz çat kapı gelen misafirleriniz için yapabileceğiniz en kolay ve en lezzetli tatlı tarifl...

Etimek Tatlısı Karamelli

Etimek tatlısı karamelli hızlı şekilde tatlı yapmak isteyenlerin tercih ettikleri bir tatlıdır. Çok kolay ve lezzetli bir tatlı türü olarak karşımıza çıkan bu tarifte dilerseniz şeker oranını biraz azaltarak daha hafif bir tatlı y...

Kabaklı Etimek Tatlısı

Kabaklı etimek tatlısı; Etimek çocukluktan beri sevdiğim bisküviler arasındadır. Etimek ile yapılan bir çok hafif tatlıyı da çok severim o yüzdende bugün sizlere yine güzel bir etimek tatlısı tarifi vereceğim. Umarım sizde benim g...

Labneli Etimek Tatlısı

Labneli Etimek Tatlısı, Etimek tatlısının daha önce bir çok tarifi denenmiştir. Fakat bu tarif diğerlerine bakarak daha etkili ve hafif. Bu kez tramisudan yola çıkarak labne ve krema karışımına yumurtada ekliyoruz. Krem şanti sevm...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Etimek Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017