etimektatlisi.gen.tr
Etimek Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek Tatlısı İrmikli, özellikle etimek ve irmikli muhallebi eşliğinde beraber hazırlanmış olan hem şerbetli hem de sütlü bir tatlı çeşididir. Etimek genellikle hazırlanan şerbetli su ile ıslandıktan sonra üzerine hazırlanan mükemmel lezzetteki irmikli muhallebisi ile hem büyüklerin hem de çocukların en çok severek tükettiği tatlılardan birisidir. Hazırlanışı ve yapımı oldukça basit olan etimek tatlısı hanımların birlikte toplandıkları ve sohbet ettikleri altın günlerinde, toplantılarda, kermeslerde, ailenize ve beş çayı içerken yanında hazırlayabilirsiniz. 

Etimek Tatlısı İrmikli İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 1 paket etimek
Etimekleri Islatmak İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
Muhallebisi İçin 
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Kakaolu Pudingi İçin
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
Etimek Tatlısı İrmikli Yapılışı, ilk önce etimeklerin ıslatılması için karamelize edilmiş şerbet hazırlanmalıdır.
Etimek Tatlısı İrmikli

Tencereyi orta dereceli ateşin üzerine koyalım ve ardından toz şekeri içerisine ilave edip karıştırarak kavuralım. Ardından üzerine suyunu ilave edelim, su eklenince kavrulan şeker katılaşır ama ısındıkça erir. Toz şeker tam olarak eridiğinde karamelize edilmiş şeker etimek için hazır hale gelir. Daha sonra etimekleri dikdörtgen tepsinin içerisine sırayla dizelim. Karamelize edilen şekerli suyu üzerlerine dökerek ıslatalım. Kuru yer kalmayacak şekilde etimekler ıslatılmalıdır. İrmikli muhallebiyi hazırlamak için, tencerenin içerisine sütü, toz şekeri, irmiği, unu ve nişastayı iyice topak kalmayacak şekilde çırpalım. Daha sonra ocağın üzerine alıp karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Muhallebi koyulaştıktan sonra içerisine tere yağını ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. Hazırladığınız irmikli muhallebi önceden ıslatılan etimeklerin üzerini kaplayacak şekilde her yerine eşit olarak dökelim. Sıra kakaolu pudingi hazırlamaya geldi, başka bir tencerenin içerisine süt, un, kakao, toz şeker ve nişasta ilave dilip karıştırıldıktan sonra koyulaşana kadar pişirelim. Ardından irmikli muhallebinin üzerine kakaolu pudingi dökelim ve güzelce yaylım. Hazırladığımız etimek tatlısını dinlenmesi için soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım. Buzdolabında dinlendikten sonra dilimleyerek servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 11.8.2016 09:57:42

Etimek Tatlısı İrmikli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Etimek Tatlısı İrmikli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etimek Tatlısı Şerbeti

Etimek Tatlısı Şerbeti, şerbet şeker ve su karışımından elde edilir. Her tatlıda olmasa da belirli tatlılarda sıklıkla şerbet kullanılır. Baklava ve künefe gibi tatlılarda olduğu gibi etimek tatlısı da yapılırken şerbete ihtiyaç d...

Etimek Tatlısı Krem Şantili

Etimek Tatlısı Krem Şantili; Etimek, kızarmış çıtır çıtır dilimlenmiş kuru ekmektir. Etimeğin normal,tuzsuz,form ve bebekler için bir çok vitamini içinde barındıran çeşitleri vardır.  Genelde bebekler ve rejim yapanlar tarafından...

Etimek Tatlısı Tavuk Göğsü

Etimek tatlısı tavuk göğsü; Tam yaz tatlısı olan bu lezzet, hem farklı, hemde güzel lezzetlerinden bir tanesidir. Tatlı türleri içerisinde özellikle tercih edilen bu hafif tatlı hem yapması kolay hemde eğlenceli bir tatlı tarifidi...

Etimek Tatlısı Muhallebili

Etimek Tatlısı Muhallebili, Bu tatlı tarifini yapmak oldukça pratik ama tadı damaktan hiç gitmeyecek kadar da müthiştir. Haberli yada habersiz çat kapı gelen misafirleriniz için yapabileceğiniz en kolay ve en lezzetli tatlı tarifl...

Etimek Şerbeti

Etimek şerbeti, etimek tatlısının üzerinde gezdirilerek daha leziz bir tat katmaktadır. Şeker ve su karışımı ile yapılan şerbet etimek tatlısı üzerinde gezdirilerek şerbetli etimek tatlısını oluşturmaktadır. Etimek şerbeti olmadan...

Vişne Soslu Etimek Tatlısı

Vişne Soslu Etimek Tatlısı, Vişneli etimek tatlısını yaparken eğer buzluğunuzda önceden saklamış olduğunuz vişneniz yoksa alternatif olarak vişne sosu da kullanabilirsiniz. Ayrıca bu tatlıyı kakaolu veya havuçlu da deneyebilirsini...

Vejeteryan Etimek Tatlısı Tarifi

Vejeteryan Etimek  Tatlısı Tarifi, et yemeyen ve etin her halini yiyecekleri içerisinde görmek istemeyenler için ideal bir tatlı tarifi olacaktır. Tatlının yapılış aşaması hem çok kısa sürede hem de çok pratikçe yapılır. Şerbetli...

Tuzsuz Etimek

Tuzsuz Etimek, Etimek kurutulmuş ve kızartılmış ekmeye denir. Tuzsuz kepekli ve normal gibi değişik çeşitleri bulunur. Diyet yapmayanlar için normal etimek çeşidinin üstüne krem peynir veya kahvaltılık çikolata sürülebilir. Kepekl...

Cevizli Etimek Tatlısı

Cevizli etimek tatlısı, çok sevilen bir sütlü tatlıdır cevizli etimek tatlısı. Şerbet ve sütlü bir tatlı karışımıdır. Şerbetin ağır tadını süt ile dengeleyen ve lezzet katan bir tatlıdır.  Sevdiklerinize gönül rahatlığı ile ikram...

Etimek Tatlısı Karamelli

Etimek tatlısı karamelli hızlı şekilde tatlı yapmak isteyenlerin tercih ettikleri bir tatlıdır. Çok kolay ve lezzetli bir tatlı türü olarak karşımıza çıkan bu tarifte dilerseniz şeker oranını biraz azaltarak daha hafif bir tatlı y...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Etimek Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017