etimektatlisi.gen.tr
Etimek Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Etimek Nedir

 
Etimek, kızartılmış ve suyu alınmış ekmek demektir. Tuzsuz, normal ve kepekli gibi çeşitleri vardır. Eğer diyet yapmıyorsanız normalinin üstüne biraz krem peynir veya sarelle sürüp afiyetle yiyebilirsiniz. Kepekli etimek de her bir dilimi yaklaşık olarak 28 kalori içerir. Etimek oldukça doyurucudur. Fakat sağlık açısından tuzsuz olanı daha çok tercih edilmelidir. Etimek, fazla tüketildiği zaman kabızlığa  neden olabilir. Özellikle öğrencilerin değerlendirmesi gereken hem besleyici hem doyurucu hem de oldukça lezzetli olan kızarmış ekmektir.


En çok da kahvaltılarda tüketilen etimek, yemeklerde özellikle çorbalarda kullanılabilir. Ayrıca diyet yapanların da rahatlıkla tüketebilecekleri hem doyurucu hem de kalorisi az olan bir ekmek türüdür. Etimek, farklı şekillerde tüketilebilir. Muhallebili tatlısı mükemmel olan bir ekmektir. İsterseniz yapılışı kolay olan bir etimek tatlısı tarifini sizlerle paylaşalım. Bu tarifi iki ya da üç aşamada yapabilirsiniz. 

Gerekli Malzemeler
  • 12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti İçin:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebisi İçin: 
  •  1 litre süt
  •  6 yemek kaşığı şeker
  •  1 paket vanilya
  •  1 yemek kaşığı tereyağı
  •  6 yemek kaşığı un
  •  2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
  •  1 paket krem şanti
  •  1 su bardağı süt
  •  ceviz veya fıstık
Etimek Tatlısının Yapılışı:

2 su bardağı su ile 1,5 su bardağı şekeri bir tencereye boşaltıp iyice kaynatın.
Etimek Nedir

Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk kadar daha kaynatıp sonra ocağın altını kapatıp soğuması için şerbeti 10 dk kadar bekletin. Geniş bir fırın kabına etimekleri dizelim ve soğuyan şerbeti etimeklerin üzerine iyice her yerine gelecek şekilde dökelim. Etimek şerbeti çekene kadar bir yandan da muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. 
1 litre sütün içine vanilya ve tereyağı dışındaki diğer bütün malzemeyi ekleyip iyice çırpın. Çırptıktan sonra kaynayana kadar muhallebiyi karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra içine vanilya ve tereyağını da ekleyerek 2 veya 3 dk kadar daha karıştırmaya devam edin ve ocağı kapatın. Muhallebiyi yaklaşık 5 dk kadar dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra karışımı tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün ve üzerinin iyice kapanmasını sağlayın. Etimekler İyice soğuduktan sonra krem şantiyi hazırlayın ve tatlının üzerine döküp iyice yayıp düzeltin. Tekrar dinlenmeye bırakın. Üzerine tercihinize göre ceviz veya fıstık dökün. Bu tatlıyı bir gün boyunca buzdolabında beklettikten sonra servis etmelisiniz.
Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 17.12.2014 13:17:19

Etimek Nedir Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Etimek Nedir"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etimek Tatlısı Şerbeti

Etimek Tatlısı Şerbeti, şerbet şeker ve su karışımından elde edilir. Her tatlıda olmasa da belirli tatlılarda sıklıkla şerbet kullanılır. Baklava ve künefe gibi tatlılarda olduğu gibi etimek tatlısı da yapılırken şerbete ihtiyaç d...

Etimek Tatlısı Krem Şantili

Etimek Tatlısı Krem Şantili; Etimek, kızarmış çıtır çıtır dilimlenmiş kuru ekmektir. Etimeğin normal,tuzsuz,form ve bebekler için bir çok vitamini içinde barındıran çeşitleri vardır.  Genelde bebekler ve rejim yapanlar tarafından...

Etimek Tatlısı Tavuk Göğsü

Etimek tatlısı tavuk göğsü; Tam yaz tatlısı olan bu lezzet, hem farklı, hemde güzel lezzetlerinden bir tanesidir. Tatlı türleri içerisinde özellikle tercih edilen bu hafif tatlı hem yapması kolay hemde eğlenceli bir tatlı tarifidi...

Etimek Tatlısı Muhallebili

Etimek Tatlısı Muhallebili, Bu tatlı tarifini yapmak oldukça pratik ama tadı damaktan hiç gitmeyecek kadar da müthiştir. Haberli yada habersiz çat kapı gelen misafirleriniz için yapabileceğiniz en kolay ve en lezzetli tatlı tarifl...

Etimek Şerbeti

Etimek şerbeti, etimek tatlısının üzerinde gezdirilerek daha leziz bir tat katmaktadır. Şeker ve su karışımı ile yapılan şerbet etimek tatlısı üzerinde gezdirilerek şerbetli etimek tatlısını oluşturmaktadır. Etimek şerbeti olmadan...

Vişne Soslu Etimek Tatlısı

Vişne Soslu Etimek Tatlısı, Vişneli etimek tatlısını yaparken eğer buzluğunuzda önceden saklamış olduğunuz vişneniz yoksa alternatif olarak vişne sosu da kullanabilirsiniz. Ayrıca bu tatlıyı kakaolu veya havuçlu da deneyebilirsini...

Vejeteryan Etimek Tatlısı Tarifi

Vejeteryan Etimek  Tatlısı Tarifi, et yemeyen ve etin her halini yiyecekleri içerisinde görmek istemeyenler için ideal bir tatlı tarifi olacaktır. Tatlının yapılış aşaması hem çok kısa sürede hem de çok pratikçe yapılır. Şerbetli...

Tuzsuz Etimek

Tuzsuz Etimek, Etimek kurutulmuş ve kızartılmış ekmeye denir. Tuzsuz kepekli ve normal gibi değişik çeşitleri bulunur. Diyet yapmayanlar için normal etimek çeşidinin üstüne krem peynir veya kahvaltılık çikolata sürülebilir. Kepekl...

Cevizli Etimek Tatlısı

Cevizli etimek tatlısı, çok sevilen bir sütlü tatlıdır cevizli etimek tatlısı. Şerbet ve sütlü bir tatlı karışımıdır. Şerbetin ağır tadını süt ile dengeleyen ve lezzet katan bir tatlıdır.  Sevdiklerinize gönül rahatlığı ile ikram...

Etimek Tatlısı Karamelli

Etimek tatlısı karamelli hızlı şekilde tatlı yapmak isteyenlerin tercih ettikleri bir tatlıdır. Çok kolay ve lezzetli bir tatlı türü olarak karşımıza çıkan bu tarifte dilerseniz şeker oranını biraz azaltarak daha hafif bir tatlı y...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Etimek Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017