etimektatlisi.gen.tr
Etimek Tatlısı

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi

Karamelli etimek tatlısı tarifi hem hafif hem de tatlı ihtiyacını karşılayıcı başarılı bir tercih olarak göze çarpıyor. Çok yönlü olarak kullanılabilen etimeğin tatlı olarak da kullanılabileceği kadınlarımız tarafından uzun yıllar önce keşfedilmiş ve etimek malzemesi, en bilindik halinden farklı kullanımlarına kadar farklı tatlı şekilleriyle literatürümüzdeki yerini almıştır. En lezzetli olanlarından karamellisinin yapılışını inceleyelim.

Malzemeler

Etimekli Kısım ve Üzeri için:

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 bardak su
  • 2 bardak şeker
  • 2 poşet kremşanti
  • 1 buçuk su bardağı soğuk süt

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Küçük bir tencere içerisinde karamel yaparak işe başlayabiliriz. Şeker tencereye konup hafif ateşte bırakılır. Şeker kendi kendine kararıyor, kahverengileşmeye başlayınca üzerine sıçratmamaya dikkat ederek yavaş yavaş su dökülür ve şeker eriyene kadar birlikte karıştırarak pişirmeye devam edilir.

Etimekle cam borcam üzerine aralarında boşluklar bırakmamaya çalışılarak özenle dizilir.

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi

Hazırlanan karamel karışımı etimeklerin üzerinde gezdirilir ve etimeklerin karameli çekmesi beklenir.

Etimeğe lezzetini veren en önemli detaylardan biri muhallebisidir. Muhallebi için orta ateşteki tencereye süt, un, nişasta, şeker eklenir çırpma teliyle malzemeler iyice birbirine karışana kadar karıştırarak pişirilir. Kıvamını almaya başlayınca margarin ve tereyağı eklenir. Ocağın altı kapatılır. Biraz kaynaklığının alınması için bekletilir ve yine sıcak haldeyken etimeklerin üzerine dökülür. Borcam soğumak üzere bir kenara alınır.

Kremşanti süt ile çırpılır, ne kadar çok çırpılırsa o kadar fazla kremşanti oluşacağı bilinir. Kremşanti hazır olduğunda ve borcamdaki etimek muhallebi karışımı soğuduğunda kremşanti muhallebinin üzerine yayılır. Üzeri istenen şekilde hindistan cevizi, çam fıstığı gibi malzemelerle süslenebilir. Tarif tamamlandığında buzdolabına alınır ve en az 3 saat bekletilir. Etimek sert bir malzeme olduğundan yumuşaması dolayısıyla bekletilme süresi önemlidir. Tatlı ne kadar uzun bekletilirse o kadar lezzetli olacaktır.

Karamelli etimek tatlısı tarifi sunumunuz ve misafirlerinizin ağızlarının tatlandırmasıyla sizi ve yedirdiklerinizin yüzlerini gülümsetecek, herkese afiyet olacaktır. 

Yayınlanma Tarihi : 09.11.2014 23:01:59

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etimek Tatlısı Şerbeti

Etimek Tatlısı Şerbeti, şerbet şeker ve su karışımından elde edilir. Her tatlıda olmasa da belirli tatlılarda sıklıkla şerbet kullanılır. Baklava ve künefe gibi tatlılarda olduğu gibi etimek tatlısı da yapılırken şerbete ihtiyaç d...

Etimek Tatlısı Krem Şantili

Etimek Tatlısı Krem Şantili; Etimek, kızarmış çıtır çıtır dilimlenmiş kuru ekmektir. Etimeğin normal,tuzsuz,form ve bebekler için bir çok vitamini içinde barındıran çeşitleri vardır.  Genelde bebekler ve rejim yapanlar tarafından...

Etimek Tatlısı Tavuk Göğsü

Etimek tatlısı tavuk göğsü; Tam yaz tatlısı olan bu lezzet, hem farklı, hemde güzel lezzetlerinden bir tanesidir. Tatlı türleri içerisinde özellikle tercih edilen bu hafif tatlı hem yapması kolay hemde eğlenceli bir tatlı tarifidi...

Etimek Tatlısı Muhallebili

Etimek Tatlısı Muhallebili, Bu tatlı tarifini yapmak oldukça pratik ama tadı damaktan hiç gitmeyecek kadar da müthiştir. Haberli yada habersiz çat kapı gelen misafirleriniz için yapabileceğiniz en kolay ve en lezzetli tatlı tarifl...

Etimek Şerbeti

Etimek şerbeti, etimek tatlısının üzerinde gezdirilerek daha leziz bir tat katmaktadır. Şeker ve su karışımı ile yapılan şerbet etimek tatlısı üzerinde gezdirilerek şerbetli etimek tatlısını oluşturmaktadır. Etimek şerbeti olmadan...

Vişne Soslu Etimek Tatlısı

Vişne Soslu Etimek Tatlısı, Vişneli etimek tatlısını yaparken eğer buzluğunuzda önceden saklamış olduğunuz vişneniz yoksa alternatif olarak vişne sosu da kullanabilirsiniz. Ayrıca bu tatlıyı kakaolu veya havuçlu da deneyebilirsini...

Vejeteryan Etimek Tatlısı Tarifi

Vejeteryan Etimek  Tatlısı Tarifi, et yemeyen ve etin her halini yiyecekleri içerisinde görmek istemeyenler için ideal bir tatlı tarifi olacaktır. Tatlının yapılış aşaması hem çok kısa sürede hem de çok pratikçe yapılır. Şerbetli...

Tuzsuz Etimek

Tuzsuz Etimek, Etimek kurutulmuş ve kızartılmış ekmeye denir. Tuzsuz kepekli ve normal gibi değişik çeşitleri bulunur. Diyet yapmayanlar için normal etimek çeşidinin üstüne krem peynir veya kahvaltılık çikolata sürülebilir. Kepekl...

Cevizli Etimek Tatlısı

Cevizli etimek tatlısı, çok sevilen bir sütlü tatlıdır cevizli etimek tatlısı. Şerbet ve sütlü bir tatlı karışımıdır. Şerbetin ağır tadını süt ile dengeleyen ve lezzet katan bir tatlıdır.  Sevdiklerinize gönül rahatlığı ile ikram...

Etimek Tatlısı Karamelli

Etimek tatlısı karamelli hızlı şekilde tatlı yapmak isteyenlerin tercih ettikleri bir tatlıdır. Çok kolay ve lezzetli bir tatlı türü olarak karşımıza çıkan bu tarifte dilerseniz şeker oranını biraz azaltarak daha hafif bir tatlı y...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Etimek Tatlısı, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017