Arda'nın Mutfağı'nda Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?
Arda'nın Mutfağı'nda sunulan pratik ve lezzetli etimek tatlısı tarifi, geleneksel lezzetleri kolay yöntemlerle birleştiren harika bir alternatiftir. İşte Arda'nın tarifi:
Malzemeler:
- 1 paket etimek (yaklaşık 24-26 adet)
- 3 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 avuç dövülmüş ceviz veya fındık (üzeri için)
- Tarçın (servis için)
Yapılışı:
- İlk olarak, orta boy bir tencereye su ve şekeri alarak karamelize bir şerbet hazırlayın. Şeker rengi dönene kadar karıştırarak pişirin
- Şeker kararmaya başlayınca üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin (dikkatli olun, sıçrayabilir)
- Sütü ekledikten sonra şerbeti 5-6 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın
- Vanilyayı şerbete ekleyip karıştırın
- Tereyağını ayrı bir tavada eritin
- Etimekleri tereyağında her iki tarafını da hafifçe kızartın
- Borcam veya orta boy bir tepsiyi yağlayın
- Tepsiye bir kat etimek dizin
- Etimeklerin üzerine sıcak şerbetten kepçe ile gezdirin
- Üzerine bir kat daha etimek dizip şerbet gezdirmeye devam edin
- Tüm etimek ve şerbet bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
- En üste dövülmüş ceviz veya fındık serpiştirin
- Tatlıyı oda sıcaklığında soğumaya bırakın
- Soğuduktan sonra buzdolabında 4-5 saat dinlendirin
- Servis yapmadan önce üzerine tarçın serperek sunun
Püf Noktaları:
- Şerbeti çok koyu renk almasın, acılaşabilir
- Etimekleri fazla kızartmayın, çıtır kalmalı
- Şerbeti etimeklere iyice nüfuz etmesi için sıcakken dökün
- Buzdolabında iyice dinlendirerek servis yapın
Bu nefis etimek tatlısı,'ndaki pratik tarifiyle misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir tatlı alternatifi olacaktır. Afiyet olsun! |